Kryeministri Rama të enjten interpelancë në Kuvend

Kliko per me shume info

rama-kuvendKryeministri Edi Rama është thirrur të enjten në një interpelancë në Kuvend nga deputetët e Partisë Demokratike, ku do të japë shpjegime për ‘dhunën’, sipas tyre, të ushtruar ndaj studentëve të mjekësisë, që kishin shpallur grevë urie, në shenjë kundërshtimi ndaj tarifave të shkollimit.

Rendi i ditës i Kuvendit parashikon dhe shqyrtimin e disa pr/ligjeve si ai “Për rolin e Kuvendit në procesin e integrimit të Shqipërisë në BE”, disa ndryshime në ligjin “Për pagat, shpërblimet dhe strukturat e Institucioneve të Pavarura Kushtetuese”; ratifikimi i dy marrrëveshjeve, ajo për Programin e Reformimit të Qendrës Spitalore Universitare të Tiranës-Faza II”, si dhe ratifikimi i marrëveshjes së grantit me BERZH për planin e qëndrueshëm të transportit në Shqipëri.

Kliko per me shume info

Por, krahas axhendës zyrtare seanca parlamentare pritet të përfshihet nga debatet mes palëve, pas klimës së tensionuar që ka përfshirë politikën shqiptare si pasojë e deklaratave të fundit të deputetit Tom Doshi, i përjashtuar të hënën nga radhët e grupit parlamentar socialist.

Rendi i ditës i Kuvendit

1. Miratimi i procesverbalit të seancës plenare, datë 26.02.2015.
2. Interpelancë me Kryeministrin kërkuar nga një grup deputetësh të Grupit Parlamentar të Partisë Demokratike.
3. Projektligji “Për rolin e Kuvendit në procesin e integrimit të Republikës së Shqipërisë në Bashkimin Europian’’.
4. Projektligji “Për disa ndryshime në ligjin nr.9584, datë 17.7.2006 “ Për pagat, shpërblimet dhe strukturat e Institucioneve të Pavarura Kushtetuese dhe të institucioneve të tjera të pavarura, të krijuara me ligj”, të ndryshuar.
5. Projektligji “Për ratifikimin e marrrëveshjes kuadër të financimit, ndërmjet Republikës së Shqipërisë dhe Bankës për Zhvillim të Këshillit të Evropës, për Programin e Reformimit të Qendrës Spitalore Universitare të Tiranës – Faza II”.
6. Projektligji “Për ratifikimin e marrëveshjes së grantit, ndërmjet Këshillit të Ministrave të Republikës së Shqipërisë, të përfaqësuar nga Ministria e Financave, dhe Bankës Evropiane për Ndërtim dhe Zhvillim, si Administrator i fondeve grant, të siguruara nga qeveri të vendeve të ndryshme nën fondin e veçantë të aksionarëve të BERZH-IT, për planin e qëndrueshëm të transportit në Shqipëri”.
7. Projektrezolutë “Për parandalimin e fenomenit të gjakmarrjes në Shqipëri”.
8. Diskutime për çështje jashtë rendit të ditës.

loading...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here