Pashkët, besimtarët katolikë kremtojnë Ringjalljen e Jezusit

Kliko per me shume info

pashketttBesimtarët katolikë kremtojnë Pashkët, momenti më i madh në kalendarin liturgjik të Kishës Katolike dhe kishave të tjera të krishtera, që kremtojnë Ringjalljen e Jezusit të Nazaretit, sipas Besëlidhjes së Re, 3 ditë pas vdekjes së tij në kryq.

Pak minuta pas mesnatës, në kishat katolike të të gjithë Shqiperise, por edhe në Kosovë, Maqedoni e Malin e Zi, besimtarët katolikë shqiptarë kanë ndjekur meshën e shenjtë të Pashkëve.

Kliko per me shume info

Në Tiranë, gjatë mesnatës në Katedralen e Shën Palit, klerikët e lartë të Kishës Katolike, në praninë e qindra besimtarëve, mbajtën meshën tradicionale, një prej më të rëndësishmeve në kalendarin e fesë katolike.

loading...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here