Aktualitet

MTI: Zgjidhet problemi në Portin e Vlorës

porti-durresGrupi Ad-Hoc i Ministrisë së Transportit dhe Infrastrukturës i ngritur me urdhrin Nr. 2905, datë 15.05.2015, lëshuar nga Ministria e Transportit dhe Infrastrukturës,  në bashkëpunim dhe në prani të Drejtorëve dhe ekipit drejtues të të Portit Detar Vlorë dhe  Drejtorisë së Përgjithshme Detare, si dhe Kryekapitenit tëPorteve, me qëllim inspektimin e shërbimit të transportit detar të pasagjerëve nëPortin e Vlorës, për garantimin e aksesit dhe trajtimit të barabartë në treg, bazuar në parimet e konkurrencës së lirë, si dhe me qëllim garantimin e sigurisë së përpunimit të anijeve, pasi u njoh dhe analizoi  problematikën dhe situatën e krijuar në këtë port konkludoi si më poshtë:

  1. Secili prej operatorëve ekonomik të transportit detar t’i jepet e drejta të operojë 7 (shtatë) ditë në javë.
  1. Të zbatohet një grafik i alternuar dhe i ekuilibruar.
  1. Të mbulohet me shërbim cilësor dhe të plotësohen maksimalisht kërkesat për transport të pasagjerëve dhe mjeteve, çdo ditë të javës.

Anetaresohuni ne Forumin e LajmiFundit.al dhe diskutoni e postoni lirisht per te gjitha temat qe deshironi!

Artikuj te ngjashem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close