Më shumë njerëz vdesin nga ndikimi drogës  sesa e alkoolit

Kliko per me shume info

Më shumë njerëz vdesin nga ndikimi drogës  sesa alkool,kur vozisin makinat, zbulon raporti i ri.
Pothuajse gjysma e të gjithë amerikanëve të vdekur  gjatë vitit 2016 në aksidentet e makinave ishin të droguar zbulon një raporti.

40%  e të lënduarve me vdekje kishin marihuanë të llojeve të ndryshme në organizmin  e tyre dhe 16%  kishin përdorur opioide pak para vdekjes së tyre.

Kliko per me shume info

Ndërsa marihuana vjen ligjërisht në gjithnjë e më shumë shtete në SHBA dhe epidemia e opiumit vazhdon, hulumtimet sugjerojnë se droga është përgjegjëse për më shumë viktima fatkeqësie sesa alkooli.

Pothuajse gjysma e viktimave të aksidenteve  të makinave të vdekur kishin një ose më shumë droga në gjakun e tyre në vitin 2016.

Nga ana tjetër, numri që u tregua pozitiv për alkoolin ka rënë që nga viti 2006, sipas një raporti të Shoqatës së Sigurisë së Autostradave të Guvernatorëve të lëshuar të enjten.

Çdo vit, më shumë se 37,461 njerëz kanë vdekur në aksidentet  e makinave në SHBA.
Por alkooli dhe drogat – sidomos overdoses opioid – kanë tejkaluar makinat si vrasës të lartë të të rinjve amerikanë.

Vetëm në vitin 2016, rreth 64,000 njerëz në SHBA vdiqën nga mbidozat e opioidëve, duke e bërë atë shkakun kryesor të vdekjes për ata nën 50 vjeç.

Tani, raporti i ri nga Shoqata e Sigurisë së Autostradave të Guvernatorëve (GHSA) sugjeron se drogat – të të gjitha llojeve dhe në të gjitha kombinimet – janë prapa një përqindje alarmante të vdekjeve në makinë.

Dhe fajtorët kryesorë ishin marihuana dhe opioidet. Më shumë se gjysma e të ndjerit testuan pozitive për një ose të dyja këto barna.

Opioidet, si alkooli janë një depresant, ngadalësojnë trurin dhe sistemin më të gjerë nervor, duke rezultuar në përpunimin e ngadaltë të informacionit dhe reagimet dhe madje duke vënë disa për të fjetur në timon./lajmifundit.al

loading...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here