Erdogan në krye të pushtetit shpall Turqinë për herë të parë republikë presidenciale

Kliko per me shume info

Pas fitores së referendumit vitin e kaluar për të zëvendësuar Demokracinë Parlamentare të Turqisë me një presidencë, Erdogan e ndoqi atë me një fitore të vështirë të zgjedhjeve muajin e kaluar në postin e sapo formuar.

Ditën e sotme Rexhep Tayip Erdogan, President i Parë i Turqisë në këtë sistem të ri qeverisës është zotuar se do të respektojë Kushtetutën e vendit dhe do të ruaj rendin dhe demokracinë në vend.

Kliko per me shume info

Me betimin e tij nis sistemi i ri i drejtimit të shtetit, Sistemi Presidencial, ndërsa Erdogan bëhet Presidenti i parë në këtë sistem të ri qeverisës.

loading...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here