Lajmi Fundit
Lajmi i Fundit, Lajme Shqip, Gazeta, Informacione nga Shqiperia

Nënat e forta u japin fëmijëve këto mësime

Mos hezito kurrë, kërko ndihmë

Një nënë e fortë nuk ua mohon kurrë ndihmën fëmijëve  të saj. Ajo do t’i inkurajojë që të jenë të pavarur, por do të jetë gjithnjë krah tyre nëse ndodh diçka.

Njih gabimet e tua

Një nënë e fortë i dënon gabimet e fëmijëve të saj, por gjithnjë e shtyn atë që të mësojë prej tyre dhe të mos  i harrojë kurrë mësimet e nxjerra nga ato.

Ki forcë dhe mëshirë

Të jesh i mëshirshëm, nuk është sinonim i dobësisë, por i forcës, një nënë e fortë i mëson fëmijëve xhentilesën, mëshirën dhe forcën, të treja këto bashkëekzistojnë shumë mirë me njëra-tjetrën.

Forco vetëvlerësimin

Një nënë e fortë u mëson fëmijëve të saj se si ta njohën vlerën e tyre, inteligjencën dhe forcën që kanë. Ajo u mëson atyre si të kenë besim tek vetja dhe tek aftësitë e tyre.

Leave A Reply

Your email address will not be published.