Meta me iderët e Ballkanit para shtypit: Do të bashkëpunojmë për sigurinë dhe paqen në rajon!

Kliko per me shume info

Presidenti i Republikës Ilir Meta ka hapur sot konferencën për shtyp të liderëve të Samitit të Brdo – Brijunit. Meta tha se “rajoni i Ballkanit ka një ecuri pozitive. Ne u angazhuam për bashkëpunim të ngushtë. Ramë dakord për të vijuar bashkëpunimin për sigurinë dhe paqen në rajon.” Si mikpritës i këtij Takimi, Meta ia ka dhënë fjalën presidentit të Polonisë.

Presidenti polak foli në veçanti për rëndësinë e pranimit të vendeve të Ballkanit perëndimor në BE. “Jam i bindur se me një mbështetje të mençur, edhe këto vende do të bëhen pjesë e BE dhe dyert e BE duhet të jenë gjithmonë të hapur për të gjetur instrumenta për të mbështetur këta popujt e sidomos për të jetuar në paqe.

Kliko per me shume info

Më pas, e mori fjalën Presidentja e Kroacisë, Kitarovic.

loading...