Thaçi: Synimi i Vuçiç është ndarja e Kosovës!

Kliko per me shume info

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, shprehet se synimi i homologut të tij serb është ndarja e Kosovës. Ai tha ndër të tjera se ndarja e Kosovës nuk ka për të ndodhur kurrë.

“Ndarja e Kosovës nuk do të ndodhë kurrë, tha Thaçi, ndërsa shtoi se ai ka propozuar i pari idenë, por për përfshirjen e Preshevës, Medvegjës dhe Bujanovcit brenda territorit aktual, dhe jo ndarje në asnjë mënyrë”.

Kliko per me shume info

“Vuçiç nuk ka prezantuar plan për Kosovën. Në idetë e tyre është ndarja e Kosovës, ide e cila nuk do të pranohet kurrë nga unë. Plani im është për përfshirjen e Preshevës, Medvegjës dhe Bujanovcit me Kosovën.

Ideja ime është korrigjimi i padrejtësive me Kosovën, për përfshirjen e këtyre territoreve brenda nesh. Synimi i Vuçiç është ndarja e Kosovës, dhe kurrë nuk ka qenë korrigjimi i kufijve. Unë e kam prezantuar idenë e korrigjimit, por jo si plan, por si ide.

Unë ia kam thënë dhe Vuçiç, i cili ka reaguar keq, kurse me Mogherinin nuk kemi folur”, deklaroi presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi.

loading...