Zgjoheni shpesh për të shkuar në tualet, zbuloni arsyet pse ndodh

Kliko per me shume info

Ju ka ndodhur që të keni gjumë të ccregullt dhe të shkoni shpesh natën në tualet? Disa studiues në Japoni, kanë arritur në përfundimin se pse ndodh kjo.

Studiuesit e lidhin këtë shqetësim me tensionin e lartë të gjakut.

Kliko per me shume info

“Studimi ynë tregon se nëse keni nevojë të urinoni natën, mund të keni tension të lartë gjaku dhe/ose lëngje të tepërta në trup. Pra, ka një mundësi 40% më të madhe që vuani nga tensioni i lartë.”- u shpreh Dr. Satoshi Konno.Përveç hipertensionit, mund të keni dhe probleme të tjera shëndetësore siç janë çrregullimet e gjumit ose infeksione urinare. Ose thjesht keni pirë shumë lëngjë përpara se të flini.

Gjithsesi, studimi është pak i kufizuar pasi varet nga stili i jetesës, etnia, gjenet etj. dhe mund të ndryshojnë nga njëri vend në tjetrin

loading...