Çfarë janë pikat e kuqe që shfaqen në lëkurë dhe kur duhet të shqetësoheni

Kliko per me shume info

Në fushën mjekësore ata quhen angioma rubini ose angioma të qershisë dhe mund të rrjedhin nga faktorë të ndryshëm.

Në praktikë është një formim jonormal i enëve të gjakut, i cili për rrjedhojë përcakton edhe ngjyrën e tyre të kuqe.

Kliko per me shume info

Megjithëse ato konsiderohen si tumore të vërteta beninje, ato duhet të konsiderohen si blemishes të thjeshta të lëkurës.

Kur duhet të shqetësoheni?

-Nëse shfaqen në sasi të mëdha vetëm në një zonë të trupit.

-Nëse lëndoheni, konsultohuni me mjekun.

-Nëse rrjedhin gjak. Nëse vetëm duke i prekur ata fillojnë të rrjedhin gjak, rezervoni një vizitë tek një dermatolog.

-Nëse vëreni një ndryshim në ngjyrë ose nëse ndryshojnë konformitetin, do të nënshtrohen një vizite të specializuar.

-Mos u mundoni t’i eliminoni ato me sisteme lazer, mund të jetë e rrezikshme.

loading...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here