Babai i mahnit të gjithë, krijon një çantë për djalin 5 vjeçar

Kliko per me shume info

Marrja e një edukimi është një nga momentet më të rëndësishme të jetës së një fëmije që ka një rol vendimtar në përcaktimin e së ardhmes të tij. Megjithatë, sipas Kombeve të Bashkuara, gati 60 milionë nxënës të shkollave fillore nuk janë në shkollë.

Kliko per me shume info

Një nga arsyet më të zakonshme është varfëria. Ka shumë fëmijë në mbarë botën, të cilët, në vend që të shkojnë në shkollë, duhet të punojnë për të mbështetur familjet e tyre, të mbledhin ujë ose të kujdesen për vëllezërit e motrat e tyre.


Për të ndihmuar fëmijët të kenë një të ardhme më të mirë, prindërit bëjnë maksimumin dhe përtej fuqive dhe mundësive të tyre në mbështetjen dhe arsimimin e tyre.

Kohët e fundit, një prind shembullor u bë viral në përpjekjen e tij. Kur pesë-vjeçari NY Keng nga Kamboxhia filloi të shkonte në një shkollë të re, mësuesi i tij Sophous Suon nuk mund ta ndihmonte kur vinte re se ai vinte në shkollë pa një çantë shpine.

Një çantë e thjeshtë shkollore kushton 7 $ në zonën ku vogëlushi banonte dhe ka prindër që po luftojnë për t’i përballuar këto shpenzime.

Megjithatë, babai i NY Keng që punon si fermer, vendosi të kursente para në një çantë shkollore dhe iu drejtua një opsioni shumë më kreativ.

Duke përdorur pjesët e fundit të një materiali të posaçëm ai krijoi një çantë blu vërtet të bukur. Sapo Suoni postoi fotot e shkollës, shpejt u bë virale.

Njerëzit u impresionuan nga përkushtimi dhe krijimi i këtij babai. “Njerëzit thanë se është shumë prekëse dhe madje ky baba është shumë kreativ dhe i talentuar,” tha mësuesi.

Njerëzit me dashamirësi madje e morën atë si një mundësi për t’i ofruar ndihmë familjes.

“’Menjëherë pas këtij postimi që unë bëra në rrjete sociale shumë të huaj na kontaktuan duke na ofruar ndihmë për fëmijët komunitetit tonë, duke dhuruar madje edhe çanta shumë të bukura për ta”, tha mësuesi.

loading...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here