Lajmi Fundit
Lajmi i Fundit, Lajme Shqip, Gazeta, Informacione nga Shqiperia

Gripi i syrit kthehet në epidemi, mjeket: Mos e neglizhoni, ka pasoja të rënda

Mjekët okulistë japin alarmin se një infeksion viral i syve është kthyer në një epidemi që po prek në masë popullatën.

Nëse sytë ju lotojnë, ju skuqen dhe ju irritohen, atëherë mund të jeni prekur nga gripi i syrit.

“Është epidemi nuk e kemi hasur herë tjetër këtë rritje ekstreme, është prekur një në familje dhe kalon tek të gjithë”.

Gripi i syrit përhapet fare lehtë nga një person në tjetrin. Mjekët kërkojnë të bëhet kujdes dhe të kërkohet ndihma e specialistit, pasi mos kapja në kohë dhe mos mjekimi ka pasoja të rënda.

“Duhet trajtuar çon deri në humbje te shikimit”.

Higjiena personale edhe në këtë rast është mënyra me efikase për t’u mbrojtur nga gripi i syrit.

Leave A Reply

Your email address will not be published.