Google Translate tashmë përkthen 88 gjuhë

Kliko per me shume info

Në funksion të pushimeve verore, kompania Google forcon përkthyesin e saj të menjëhershëm, të integruar në kamera dhe të pajisur me inteligjencë artificiale, që ju lejon të lexoni shenjat e rrugëve dhe menytë në gjuhën tuaj kur jeni jashtë vendit.

Kompania ”Big G” ka aktivizuar funksionin në 60 gjuhë të tjera, nga arabishtja në hinduisht, nga gjuha tajlandeze deri në vietnamisht dhe në total numri i të gjuhëve të mbështetura arrin në 88.

Kliko per me shume info

Nëse jeni në Indi ose në Emiratet e Bashkuara Arabe, atëherë do të jetë e mjaftueshme që të strukturojmë shkrimin që na intereson me kamerën e smartfonëve për ta parë atë të shfaqet në gjuhën tonë.

Një tjetër risi e aplikacionit “Google Translate” është se përkthimi, i ofruar deri më tani vetëm në anglisht, mund të merret në më shumë se 100 gjuhë.

“Kur udhëtoni jashtë vendit, sidomos në zonat ku fliten gjuhë të ndryshme, mund të jetë e vështirë për njerëzit që të kuptojnë gjuhën që ju duhet të përktheni. Në versionin e ri të aplikacionit mund të zgjidhni rubrikën ‘Zbuloni gjuhën’ dhe përkthyesi i Google do të kuptojë se cila gjuhë është dhe automatikisht do ta përkthejë atë”, shpjegon Google në blogun e tij.

loading...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here