Nëna mos u stresoni në shtatzëni, dy ndikimet e tmerrshme te foshnja

Kliko per me shume info

Nuk mund ta mohojmë se stresi është pjesë normale e jetës sonë së përditshme dhe se është prezent edhe gjatë shtatzënisë.

Por, shkencëtarët deklarojnë se stresi mund të shkaktojë efekte të dëmshme te bebja, transmeton Telegrafi.

Kliko per me shume info

Stresi mund të shkaktojë lindje të parakohshme dhe peshë të ulët të lindjes

Paaftësia për t’u ballafaquar me rrethanat stresuese kontribuon që shtatzëna të lindë më herët dhe bebja të ketë peshë të ulët të lindjes.

Ekspertët thonë se tremestri i parë është ai që më së shumti ka rëndësi dhe është shumë e rëndësishme që ta shmangni stresin gjatë asaj periudhe.

Stresi ndikon në inteligjencën e bebes dhe në zhvillimin e trurit.

Shkencëtarët kanë zbuluar se nivelet e larta të kortizolit te nëna mund ta ulin nivelin e inteligjencës të bebes.

Gjithashtu ata kanë konfirmuar se stresi që përjetohet gjatë shtatzënisë mund të ketë efekt në zhvillimin e trurit të bebes.

loading...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here