Memoriali turk, Gjon Juncaj: Vendosni edhe dy pllakate për shqiptarët që dhanë gjakun

Kliko per me shume info

Këshilltari Ligjor për antikorrupsionin në Ambasadën amerikane në Tiranë Gjon Juncaj ka reaguar në lidhje me memorialin e shtetasve turq pranë Liqenit Artificial në Tiranë.

Ai thotë se bashkia e Tiranës dhe autoritetet e tjera duhet të vendosin edhe memorile në nderim të shqiptarëve që kanë rënë jashtë vendit për çështjen kombëtare.

Kliko per me shume info

Mesazhi i Juncajt në rrjetet sociale:

“Të dashur politikanë të Tiranës, unë kam edhe dy përmendore për të shtuar në park ku përfshihen njerëz të vrarë jashtë Shqipërisë.

1. Në vitet 1998-1999, mijëra burra, gra dhe fëmijë shqiptarë u vranë në tërë Kosovën. Emrat e tyre nuk janë renditur në parkun publik në Tiranë. Jam i sigurt që mijëra vizitorë kosovarë në Shqipëri çdo vit do ta vlerësonin këtë shenjë respekti.

2. Në vitin 1919, 74 burra shqiptarë u morën nga shtëpitë e tyre malore në Hot dhe u ekzekutuan së bashku nga ushtria e Mbretërisë së Serbisë dhe Malit të Zi. Ata u hodhën së bashku në një varr masiv, ku mbeten edhe sot e kësaj dite, 100 vjet më vonë.

Një nga ata burra është gjyshi im i madh. Unë dhe anëtarët e tjerë të familjes shqiptare dëshirojnë të shohin emrat e tyre edhe në park. Ne do t’i donim këto përmendore në parkun e Tiranës sepse ne nuk besojmë se ato i përkasin një parku në Stamboll.

(Turqit do të pajtoheshin me ne për këtë) Ne nuk kemi lekë, euro, lira turke, apo ndikim politik për të paguar. Vetëm derdhja e gjakut shqiptar. Shpresojmë që kjo është një monedhë që do të pranoni gjithashtu” shkruan ai.

loading...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here