OBSH: Nuk ka ende dëshmi se mikroplastikat në ujë janë të dëmshme

Kliko per me shume info

Shkencëtarët vazhdimisht po gjejnë mikroplastika në ujë të pijshëm, por, sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë, ende nuk ka dëshmi se kjo e rrezikon shëndetin e njeriut.

Sidoqoftë, thuhet se më shumë hulumtime duhet të kryhen për të kuptuar si plastika shpërndahet në ambient dhe arrin deri në trupat e njerëzve.

Kliko per me shume info

Në përgjithësi ende nuk ka definicion të mikroplastikave, por konsiderohen të jenë më të vogla sesa një milimetër.

Prodhimi i plastikës është rritur jashtëzakonisht dekadave të fundit dhe pritet të dyfishohet deri në vitin 2025 – që do të thotë se sasi më e madhe e plastikave do të përfundojë në furnizimet e ujit, në tuba, e madje edhe në trupin e njerëzve./TG/

loading...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here