Studimi: Rrjetet sociale shkaktojnë probleme mendore tek adoleshentët, më të prekura femrat

Kliko per me shume info

Një studim për adoleshentët ka nxjerrë në përfundim se rrjetet sociale shkaktojnë probleme mendore dhe më shumë të prekura janë femrat . Rrjetet sociale shkaktojnë depresion, ankthi deri në pagjumësi, stresi kronik dhe mungesa e vetëbesimit. Këto janë disa prej efekteve negative që shkaktohen mbi të gjitha tek vajzat adoleshente nga përdorimi i vazhdueshëm i medies sociale, sipas një studimi të publikuar në “The Lancet Child & Adolescent Health” dhe të realizuar nga “UCL Great Ormond Street Institute of Child Health” në Londër.

Studimi u zhvillua me intervisave direkte nga 10 000 adoleshentë të moshës 13-16 vjeç dhe tregon se sa të lidhur janë ata me rrjetet sociale, “Facebook”, “Instagram”, “ËhatsApp”, “Twitter” dhe “Snapchat”.

Kliko per me shume info

Gati 60% e impaktit psikologjik vjen nga ekspozimi i tyre i lartë ndaj bulizmit kibernetik dhe të mungesës së aktiviteteve më të shëndetshme. Këto adoleshente flenë më pak, flenë keq dhe bëjnë pak ushtrime fizike dhe jetë në ajër të hapur. Këta faktorë psikologjikë negativ që vijnë nga përdorimi i rrjeteve sociale, nga ana tjetër influencojnë vetëm 12% meshkujt.

loading...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here