Ndodh edhe kjo: Çojnë plehra, marrin ushqim

Kliko per me shume info

Banorë të Mexico City-t mblidhen në një treg të qytetit për një shkëmbim të pazakontë: Ata kanë me vete qese apo thasë me plehra, dhe në këmbim të tyre, marrin ushqime të freskëta nga prodhues lokalë.

Bëhet fjalë për një nismë të bashkisë së qytetit, e cila synon të reduktojë problemin e maleve të tëra me plehra që prodhojnë 20 milionë banorët e tij.

Kliko per me shume info

Nga ana tjetër ndërkohë kërkon edhe të rrisë ndërgjegjësimin mbi ndarjen e mbeturinave, sepse atyre që duan të marrin produkte të freskëta në këmbim, u duhet t`u dërgojnë plehrat, dhe u duhet ta ndajnë për shembull plastikën nga të tjerat.

loading...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here